неделя, 23 октомври 2011 г.

Любимите пилешки бутчета на Петър

Вкъщи винаги нещо се готви, но преди време получих комплимент от любимият за готварските ми умения, касаещи месото... Затова ви представям любимото пиле на Петър - с хрупкава ароматна панировка и без пържене.



Необходими продукти:
6 пилешки бутчета
1 яйце
за панировката:
1 с.л. картофено нишесте
1 шепа корнфлейкс без захар
1/2 ч.л. морска сол
1 ч.л. лют червен пипер
1 ч.л. брашно от чесън
1 с.л. зехтин




Начин на приготвяне:
Почистените от кожата бутчета се измиват и подсушават. Съставките на панировката се слагат в кухненски робот/блендер/мелничка и се смилат до съвсем ситно. Добавя се към сместта 1 с.л. зехтин и се обърква със сухата смес да се получат трохи. Пилето се потапя в  разбитото яйце, овалва се хубаво в панировката и се слага в тефлонова тавичка или върху хартия за печене. Пече се за 20 минути в предварително загрята на 200С фурна. Панировката остава тъничка и хрупкава, а месото е сочно и не е мазно. Рецептата е изключително лесна и търпи модификации с добавяне на любими подправки и аромати в панировката! Хубава нова седмица :)





Няма коментари:

Публикуване на коментар