Необходими продукти:
1 узрял банан
1/4 ч.ч. олио
1/3 ч.ч. кафява захар
1 ч.ч. безглутеново брашно с връх (при мен оризово)
2/3 ч.ч. ядково мляко (в случая от бадеми)
1/2 ч.л. ванилия
няколко прашинки индийско орехче
Начин на приготвяне:
В блендер слагаме банана, начупен на 2-3 парчета, олиото и ядковото мляко и се разбиват до гладка смес. Брашното захарта и подправките се изсипват наведнъж и се хомогенизират само с 1-2 завъртания на бъркалката. Сместа се разлива в тавичка за мъфини или направо в хартиените чашки и се пекат в предварително загрята на 180C фурна за 20 минути. Ако проверявате с клечка, тя не трябва да е суха; мъфините са влажни отвътре и поради липсата на набухвател са и нисички, но много вкусни! Идеята е да са много здравословни, но все пак достатъчно съблазнителни за любителите на сладкото.
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
ОтговорИзтриване